به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدحسن قنبری ظهر شنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به احداث نیروگاههای جدید استان افزود: آخرین نیروگاهی که در حال ساخت است نیروگاه سیکل ترکیبی قاین با قدرت 636 مگاوات (که شامل4 واحد 159 مگاوات گازی) است.
معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای خراسان گفت: بخش بخار نیروگاه شیروان با قدرت 480 مگاوت نیز شروع شده که در طی دو سال آینده به مرور واحدها در مدار قرار خواهند گرفت، همچنین بخش بخار نیروگاههای فردوسی به قدرت 480 مگاوات و قاین به قدرت 320 مگاوات احداث خواهند شد.
قنبری در ادامه افزود: احداث نیروگاه های سرخس، تربت حیدریه و سبزوار هر کدام با قدرت 500 مگاوات (یک بلوک سیکل ترکیبی شامل دو واحد گاز و یک واحد بخار) توسط بخش خصوصی نصب و راه اندازی می شود.
وی در خصوص اعتبار مورد نیاز برای این طرحها گفت: اعتبار مورد نیاز برای هر بلوک نیروگاه سیکل ترکیبی شامل دو واحد گازی و یک واحد بخار به اضافه زمین و ساختمان 370 میلیارد تومان است که نیروگاههایی مثل شیروان و فردوسی بعد از تکمیل بخش بخار هر کدام دارای سه بلوک و نیروگاه سیکل ترکیبی قاین دارای دو بلوک خواهد بود.
قنبری افزود: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بخش بخار نیروگاههای شیروان، فردوسی و قاین 1250 میلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای احداث نیروگاههای سرخس، تربت حیدریه و سبزوار 1100 میلیارد تومان است.
معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای خراسان در خصوص مزیتهای احداث این نیروگاهها برای منطقه گفت: بهره برداری از نیروگاههای مذکور ضمن تأمین برق مشترکان موجب بهبود پایداری شبکه، کاهش تلفات، اصلاح ولتاژ و نیز رشد صنعت در منطقه و بکارگیری و جذب نیروی انسانی و توسعه زیربنایی می شود.
وی تصریح کرد: شرکت برق منطقه ای خراسان مسئولیت تأمین برق استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی را بر عهده دارد و دارای شبکه فوق توزیع و انتقال سراسری است و نیروگاههای طوس، مشهد، شریعتی، فردوسی، نیشابور، شیروان، گازی قاین، سیکل ترکیبی قاین و بادی بینالود به اضافه تعداد نیروگاه دیزلی کوچک جمعاً به قدرت نصب شده (اسمی) 5188 مگاوات برق مورد نیاز مشترکین را تأمین می کند.
قنبری افزود: شبکه برق خراسان با خطوط 400 کیلوولت از پست اسفراین به پست علی آباد در استان گلستان و از پست سبزوار به پست شاهرود در استان سمنان به شبکه سراسری متصل است و در سالهای آینده از پست بیرجند به استان سیستان و بلوچستان و از پست قاین به استان یزد وصل خواهد شد و امکان تبادل با شبکه سراسری بیشتر خواهد شد.
وی گفت: سراسری کردن شبکه ها موجب صرفه جویی در هزینه های سرمایه گذاری ساخت نیروگاهها می شود و ضمن پایداری بیشتر شبکه از مزایای اختلاف افق استفاده می شود.
وی خاطر نشان کرد: این امر در اصلاح ولتاژ و کاهش تلفات می تواند تأثیر زیادی داشته باشد.
نظر شما